Momentje.....

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiek: smaakmaker van onze cultuur. Of je nu op de wc zit, onder de douche staat of een kopje thee drinkt, keramiek is overal om je heen. Variërend van fabrieksproduct tot hoogwaardig design. Keramiekmuseum Princessehof laat graag zoveel mogelijk mensen kennismaken met het veelkleurige verhaal van de keramiek: over vakmanschap, internationale handel, de waarde van keramiek in verschillende culturen en over kunst.

Gezonken Schatten
Tijdens de Art Trip bezoek je de tentoonstelling Gezonken Schatten. Je ontdekt scheepswrakken die dankzij onderwaterarcheologie zijn teruggevonden en waarin een verborgen wereld van internationale handel en uitwisseling is te vinden. Je ziet keramiek en andere voorwerpen uit de negende tot de negentiende eeuw, afkomstig uit zeven scheepswrakken. Elk schip heeft zijn eigen spannende zinkverhaal.

Hoe zou jij een verhaal, animatie of verbeelding maken voor (een decoratie van) een keramisch voorwerp, vanuit het thema Gezonken Schatten? Laat je inspireren door de verhalen, de verschillende voorwerpen en maak na het museumbezoek een eigen ontwerp voor op een object of een tegeltableau. Misschien wordt jouw ontwerp wel uitgekozen en staat deze straks te pronken in de tentoonstelling! De winnende ontwerpen uit alle inzendingen worden uitgevoerd door tegelfabriek Albarello in Menaam.

Locatie: Keramiekmuseum Princessehof, Grote Kerkstraat 9 – ingang voor onderwijsgroepen: via de paleistuin aan de Groeneweg aan de achterkant van het museum

https://www.princessehof.nl