Momentje.....

Kunstenaar Machiel Braaksma

Kunstenaar Machiel Braaksma

Het werk van kunstenaar Machiel Braaksma heeft een licht dadaïstische inslag. Hij plukt dingen uit het dagelijks leven, monteert ze opnieuw en schept zo met het nieuwe beeld dat ontstaat situaties die hilarisch, ontroerend, verwarrend, relativerend of becommentariërend zijn.

Door middel van associëren legt hij allerlei verbanden tussen zaken die normaal gesproken weinig met elkaar te maken hebben. Dat vertaalt zich o.a. in teksten, collages en beelden van allerlei pluimage.

Workshop collage
Wil je wel eens voor even iemand anders zijn? Dat kan! Op een verrassende manier zet je zelf je identiteit op z’n kop in deze workshop. We gaan schuiven, verhuizen, assembleren en ons verbazen. Middels een collage geef je je nieuwe ‘ik’ gestalte, evt. met een eigen gedicht en werkt dit uit tot een gepersonaliseerde voorstelling of bijv. een affiche.

Kunstenaar Machiel Braaksma zet “de dingen op de juiste manier in de verkeerde volgorde” zoals hij zelf zegt en heeft daar zijn beroep van gemaakt.

Locatie: Keramiekmuseum Princessehof (Grote Kerkstraat 9) – ingang voor onderwijsgroepen: via de paleistuin aan de Groeneweg aan de achterkant van het museum

www.machielbraaksma.nl