Momentje.....

Programma onderdelen

Kies je school en bekijk de carrousels


Alle programma onderdelen voor alle scholen

Arttrip

Future Talent

In een tijd waarin vrijwel alle muziek met de computer wordt geproduceerd willen wij jou een kans aanbieden dit zelf ook te ontdekken. Bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op je intelligentie en sociale vaardigheden.

Lees verder
Arttrip

Circus Saranti

Saranti is al 60 jaar een begrip in Friesland. Menig kind heeft wel eens een circusles gehad. Naast workshops op maat en circusvoorstellingen ben je bij Saranti ook aan het goeie adres voor steltlopers, vuurspuwers en een schminkstand.

Lees verder
Arttrip

BlijKraal

BlijKraal richt zich op het ontwikkelen, organiseren en geven van creatieve workshops voor kinderen en volwassenen. Daarnaast ontwerpt, maakt en verkoopt Amerens Leegstra van Blijkraal sieraden via de website en via een aantal winkels.

Lees verder
Arttrip

Art & Crime Walk

Henk Dillerop werkt al ruim veertig jaar tussen en met 'zware' criminelen. Vrijwel dagelijks heeft hij contact met moordenaars, verkrachters, overvallers, drugshandelaren, fraudeurs en brandstichtsters. De afgelopen zestien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor ruim vijfentwintig jaar als rechercheur bijzondere zaken en als chef van de criminele inlichtingen dienst.

Lees verder
Arttrip

Grafisch Atelier Friesland

Het Grafisch Atelier Friesland is een unieke werkplaats voor beeldend kunstenaars en andere liefhebbers van druktechnieken. We hebben ets- en lithopersen, zeefdrukapparatuur en de materialen zoals lithostenen, zeefdrukramen, inkten en papier.

Lees verder
Arttrip

Workshop Muziek | Academie voor Popcultuur

Minerva Academie voor Popcultuur leidt studenten op tot creatieve ondernemers die werken vanuit een gevarieerde praktijk met eigentijdse media en podia. Je leert binnen een gemeenschap van verschillende artiesten, bouwers en makers. Zangers, clipmakers, schrijvers, filmmakers en alle andere soorten creatieven voeden elkaars energie en kennis. Het is de enige plek ter wereld waar je studeert op het gebied van de populaire cultuur.

Lees verder
Arttrip

Basile Maneka

Basile Maneka is (gospel)zanger, gitarist, percussionist, performer, componist en docent Afrikaanse muziek. Basile groeide op in Kinshasa, in een rijke Congolese muziektraditie. Hij speelde in tal van bekende Congolese groepen. In Nederland is hij bekend van de band Baoema en het multiculturele gospelkoor All for One.

Lees verder
Arttrip

Caro Kroon

Caro Kroon is oprichtster van SPOONK. Ze is beeldend kunstenaar, theatermaker, regisseur & performer. Zij voegt meerdere disciplines samen in haar werk. Een belangrijk artistiek uitgangspunt is dat ze de grenzen tussen theater en beeldende kunst verkent.

Lees verder
Arttrip

Fries Museum

Het Fries Museum vertelt het verhaal van Friesland. Het verhaal van de elf steden, van de haat-liefde verhouding met het water, van de zoektocht naar het typisch Friese en van de plek van Friesland in de wereld. Van het zwaard van Grutte Pier en de bustehouder van Mata Hari tot de schilderijen van Gerrit Benner en de film de Overval: samen vertellen ze het verhaal van Friesland. Sinds september 2013 is het Fries Museum open, in een stoer gebouw midden in Leeuwarden.

Lees verder
Arttrip

Fries Verzetsmuseum

Hier ontmoet je de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Verhalen die raken, confronteren en je aan het denken zetten. Over mensen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd.

Lees verder
Arttrip

Stadsschouwburg De Harmonie

Stadsschouwburg De Harmonie hét theater van Friesland!. Hier vind je alles op het gebied van theater en muziek. Wat is er nu leuker dan er live bij te zijn! Vijf meter bij je favoriete cabaretier vandaan zitten!

Lees verder
Arttrip

Tour de Architectuur | HCL

De hoofdstad van Fryslân kent een rijke historie. Het Historisch Centrum Leeuwarden brengt dit tot leven met exposities, films, stadswandelingen, publicaties, activiteiten en onderwijsprojecten. Het HCL beheert ook de Oldehove en het Pier Pander Museum.

Lees verder
Arttrip

Kunstkamer 10 - Jikke van der Zee

Kunstkamer 10, een prachtig monumentaal pand in het centrum van Leeuwarden, is een creatieve huiskamer waar ik teken- en schilderlessen, workshops en projecten verzorg. Ook heb ik hier mijn winkelatelier waar ik kunstzinnige artikelen verkoop zoals schilderijen, lampen, mutsen, stillevens. Hiernaast bied ik docenten de ruimte om met passie hun vak uit te oefenen. Dit resulteert in een breed aanbod zoals dans, gitaar, piano en theaterlessen.

Lees verder
Arttrip

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiek: smaakmaker van onze cultuur. Of je nu op de wc zit, onder de douche staat of een kopje thee drinkt, keramiek is overal om je heen. Variërend van fabrieksproduct tot hoogwaardig design. Keramiekmuseum Princessehof laat graag zoveel mogelijk mensen kennismaken met het veelkleurige verhaal van de keramiek: over vakmanschap, internationale handel, de waarde van keramiek in verschillende culturen en over kunst.

Lees verder
Arttrip

KUÒ

KUÒ is een MC, oftewel Master of Ceremony. De buitenwereld noemt hem een rapper, maar hij is meer: hij is een presentator, een hypeman, een improvisator en een woordvoerder. Iemand die de energieën van zichzelf en zijn omgeving gebruikt om te bespreken wat ertoe doet.

Lees verder
Arttrip

Lies Keramiek

Het keramiekatelier van Lies van Huet is gevestigd in de Blokhuispoort, wat tot 2007 een gevangenis was en nu is omgetoverd in een Cultureel Bedrijvencentrum. In het atelier, een lichte en ruime werk- en cursusruimte, wordt door het team van Lies Keramiek, Lies van Huet en Annigje van der Veen, interieurkunst en gebruiksgoed gemaakt, handgevormd en handgedraaid. Er worden wekelijks cursussen en workshops gegeven.

Lees verder
Arttrip

Lolkje van der Kooi

Lolkje van der Kooi (Eastermar, 1961) studeerde vrije grafiek en kalligrafie aan de kunstacademie te Kampen. Ze maakt voornamelijk zeer gedetailleerde potloodtekeningen. De natuur, met name die onder water, is haar grootste inspiratiebron en daarnaast ook de wereld van letters en schrift en de combinatie van woord en beeld. Naast haar werk als beeldend kunstenaar is Lolkje van der Kooi docent aan de opleiding Communication & Multimedia Design van de NHL Stenden Hogeschool.

Lees verder
Arttrip

Atelier Marjan Beuker - workshop Spelen met ruimte

Marjan Beuker is een veelzijdige kunstenaar. Maker van onder andere beelden, installaties en schilderijen. Ze heeft zelfs een voorstelling in de aanbieding. Een beeld van haar ken je waarschijnlijk wel, want ze is de maker van de Kikkerogen in de Groene Ster.

Lees verder
Arttrip

Meneer Produceer

Mijn naam is Meneer Produceer. Maar Misschien ken je me wel als Koos Busters, Grootmeester Jan, Aart Lus of gewoon als Jan Petersen. Ik ben artiest / producer en workshopdocent en ben sinds 2005 gevestigd in Leeuwarden. Ik geef workshops, ben afgestudeerd producer (Bachelor of Electronic Music) en uitvoerend artiest.

Lees verder
Arttrip

Mildred & George - in Fries Museum

Achter het modeduo Mildred & George gaan Astrid Bakker en Henk Kamsma schuil. In hun werk gaan ze op zoek naar de grenzen van mode. Binnen de bestaande vormen van kleding zoeken ze naar nieuwe mogelijkheden in vorm en constructie.

Lees verder
Arttrip

D'Drive - Artiest Dans

In de opleiding Artiest Dans leer je technische en artistieke dansvaardigheden, die je breed kunt inzetten op dansscholen binnen cultuureducatie en als ondernemende artiest voor commerciële activiteiten. Je wordt opgeleid tot allround danser en je ontwikkelt je binnen verschillende dans richtingen / stijlen. Je leert verbinding te maken met andere disciplines en flexibel in te spelen op ontwikkelingen in het werkveld.

Lees verder
Arttrip

NHL STENDEN opleiding docent Theater

De opleiding docent Theater is een HBO opleiding waar je het theatervak leert overdragen. Je leert acteren, improviseren en krijgt lessen stem en dans. Daarna leer je hoe je andere kunt laten spelen en leer je regisseren. Naast praktijk krijg je ook theorievakken als theatergeschiedenis, cultuurfilosofie, communicatie en vakdidactiek.

Lees verder
Arttrip

NHL Stenden Hogeschool - docent Beeldende Kunst en Vormgeving: Beweeg de Wereld!

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, afgekort dBKV, is een HBO-opleiding aan NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. We leiden op tot artistieke, onderzoekende en ondernemende vakdocenten.

Lees verder
Arttrip

Reina Visser

Werken met plantaardig materiaal vanuit mijn vak als bloemist/hovenier, gecombineerd met klei en wol, is een heerlijke combinatie. Het is zo oneindig…klei draaien en daar verder mee werken. Vilten met wol met daarin verwerkt klei en natuurlijke materialen. Het binden en buigen met takken.

Lees verder
Arttrip

Sanne Bergsma

Edelsmid Sanne Bergsma is gek op het ambacht edelsmeden en laat met veel plezier iedereen ‘het geheim van de smid’ ontdekken. Sanne maakt haar sieradencollecties met veel liefde voor de oude technieken en combineert deze in haar unieke sieraden. Geïnspireerd door schatten uit de zee en door de vormgeving van vintage sieraden zie je unieke combinaties in haar sieraden. Van fijne texturen in grote sieraden tot fijne sieraden met letterlijk schitterende details.

Lees verder
Arttrip

Sannemaj Betten

Ik ben Sannemaj Betten. Ik schrijf poëzie en treed hier regelmatig mee op bij festivals, in kroegen, bibliotheken, literaire avonden, noem maar op. Ik wil jou laten zien dat poëzie helemaal niet zo stoffig hoeft te zijn (zoals veel mensen denken), maar dat er behoorlijk wat smaak aan kan zitten.

Lees verder
Arttrip

Slieker Film Leeuwarden

Lights out and…ACTION! Welkom bij Slieker Film Leeuwarden en het Noordelijk Film Festival. Slieker Film, gevestigd in het Fries Museum aan het Wilhelminaplein, is een bioscoop waar dagelijks een grote variatie aan films vanuit de gehele wereld worden vertoond.

Lees verder
Arttrip

De Stanfries X

De Stanfries X werd in 1911 gebouwd op de scheepswerf van Botje Ensing in Groningen. Het schip is 36.5 meter lang en onderhield een beurtveerdienst tussen Leeuwarden en Amsterdam. Daarbij moest in die tijd, zo’n honderd jaar geleden, de grillige Zuiderzee overgestoken worden.

Lees verder
Arttrip

Tresoar

Tresoar is dè plek waar je informatie ziet, vindt en hoort over je achtergrond, je huis, je dorp en misschien zelfs een stukje van je eigen identiteit.

Lees verder
Arttrip

Tryater

Tryater is het enige professionele theatergezelschap in Friesland. We maken voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Lees verder
Arttrip

URBANRAW

URBANRAW dansstudio is gevestigd in Leeuwarden en verzorgt streetdance/hiphop en breakdance lessen voor alle leeftijden, verschillende niveaus!

Lees verder
Arttrip

A Guide to Leeuwarden

De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Voor het onderwijs verzorgen wij graag Street Art Tours voor CKV lessen, maar ook stadswandelingen over de Tweede Wereldoorlog voor geschiedenis.

Lees verder
Arttrip

Workshop Vloggen | Academie voor Popcultuur

Minerva Academie voor Popcultuur leidt studenten op tot creatieve ondernemers die werken vanuit een gevarieerde praktijk met eigentijdse media en podia. Je leert binnen een gemeenschap van verschillende artiesten, bouwers en makers. Zangers, clipmakers, schrijvers, filmmakers en alle andere soorten creatieven voeden elkaars energie en kennis. Het is de enige plek ter wereld waar je studeert op het gebied van de populaire cultuur.

Lees verder
Arttrip

Lovely Leonie Music

Ik ben Leonie Peerboom en al vanaf kleins af aan ben ik bezig met muziek. Al sinds ik mij kan herinneren schrijf ik liedjes en ben ik druk met zingen, viool spelen en piano spelen.

Lees verder
Arttrip

Bonifatiustoren

Lees verder
Arttrip

GameMakelaar | Virtual Reality Escaperoom

GameMakelaar is gespecialiseerd in Augmented Reality en Virtual Reality. Bij AR kunnen gebruikers de echte wereld nog steeds om hun heen zien, die echte omgeving wordt vermengd met virtuele elementen. Bij VR kom je als gebruiker in een hele virtuele wereld.

Lees verder
Arttrip

Geja Broers - mode

Textiel, mode en kleding zijn voor Geja inspiratie en passie. Niet de gangbare wegen maar het zoeken naar het bijzondere is haar uitgangspunt.

Lees verder
Arttrip

H47 - Sjon ten Berg en Janneke Dijkstra

Vanaf zaterdag 14 september tot zaterdag 12 oktober wordt in projectruimte H47 getoond hoe de gedeelde realiteit van Janneke Dijkstra en Sjon ten Berg (stel), door beide kunstschilders een eigen interpretatie krijgt toebedeeld. Naast kijken ga je ook actief aan de slag.

Lees verder
Arttrip

Spoedcursus Leeuwarder geschiedenis en Oldehove beklimmen | HCL

De hoofdstad van Fryslân kent een rijke historie. Het Historisch Centrum Leeuwarden brengt dit tot leven met exposities, films, stadswandelingen, publicaties, activiteiten en onderwijsprojecten. Het HCL beheert ook de Oldehove en het Pier Pander Museum.

Lees verder
Arttrip

Schilderworkshop Stadsgezichten | HCL

De hoofdstad van Fryslân kent een rijke historie. Het Historisch Centrum Leeuwarden brengt dit tot leven met exposities, films, stadswandelingen, publicaties, activiteiten en onderwijsprojecten. Het HCL beheert ook de Oldehove en het Pier Pander Museum.

Lees verder
Arttrip

Workshop Improvisatie theater | Plantimproductie

Plantimproductie van IJtje Plantinga verzorgt van alles op het gebied van theater. Van theaterles tot straattheater, voor jong en oud. IJtje is gespecialiseerd in improvisatie theater.

Lees verder
Arttrip

Kunstacademie Friesland en atelier Doet Boersma

Kunstacademie Friesland is een nieuwe academie, er worden cursussen gegeven en je kunt de vakopleiding tot kunstenaar volgen. Ook gevestigd in de Kunstacademie is Galerie Doet, daar zijn wisselende exposities te zien.

Lees verder
Arttrip

Kunstenaar Machiel Braaksma

Het werk van kunstenaar Machiel Braaksma heeft een licht dadaïstische inslag. Hij plukt dingen uit het dagelijks leven, monteert ze opnieuw en schept zo met het nieuwe beeld dat ontstaat situaties die hilarisch, ontroerend, verwarrend, relativerend of becommentariërend zijn.

Lees verder
Arttrip

Meeuw jonge theatermakers

De leukste en de beste jeugdtheaterschool bestaat al meer dan 25 jaar en staat in Leeu- warden. Als je echt voor theater wilt gaan, dan ben je bij ons aan het goede adres. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen op theatergebied.

Lees verder
Arttrip

Workshop Street Dance | Soeniel Jakhari

In deze workshop worden verschillende dansstijlen uitgelegd, waaronder streetdance. De deelnemers gaan actief nadenken wat ervoor nodig is om te kunnen dansen. Dit theoretische stuk is belangrijk om bewust te worden van de bewegingen die je maakt in een dans. Dansen is namelijk veel meer dan bewegen op muziek.

Lees verder
Arttrip

Moderne Dans Mayke van Veldhuizen

Mayke van Veldhuizen is danser en choreografe. Ze studeerde in juni 2016 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar studie heeft ze verschillende intensives/masterclasses in het buitenland bijgewoond.

Lees verder
Arttrip

Mindert Wijnstra | Luisteren naar verhalen

Mindert Wijnstra is schrijver en verhalenverteller. Hij publiceerde o.a. een aantal boeken met vertelverhalen: It kweade wiif fan Hylpen, De Seefrou en It lân achter de heuvel. Het laatste boek is ook verschenen op CD als luisterboek. In de zomermaanden organiseert de verteller verhalentochten op de fiets en op de boot in de Zuidwesthoek van Friesland.

Lees verder